Меркел: Пандемија истакла потребу за дигитализацијом школа

БЕРЛИН: Немачка канцеларка Ангела Меркел изјавила је да је пандемија корона вируса истакла потребу за масовном надоградњом технологије у школама широм земље, преноси Асошијетед прес.
Merkel
Фото: FoNet

Меркел је у свом недељном видео подкасту рекла да су наставници пребацили на онлајн одржавање наставе након затварања школа због пандемије.

То је истакло значај дигиталних медија и других средстава, али и открило широко распрострањене инфраструктурне проблеме, истакла је Меркел.

Због тога морамо максимално да убрзамо дигитализацију школа. То нам је потребно као неопходан додатак одржавању наставе лицем у лице, рекла је немачка канцеларка и додала да ће влада издвојити шест милијарди евра у те сврхе.

Меркел је рекла да све школе морају да имају брз интернет што је пре могуће и да наставници морају да имају компјутере који могу да подрже одржавање дигиталне наставе.

Школе у Немачкој су поново отворене, али званичници упозоравају да земља мора да буде спремна у случају да дође до поновног пораста броја оболелих.

Немачка је од почетка пандемије пријавила више од 271.000 случајева заразе корона вирусом, док је од последица болести изазване њиме преминуло близу 9.500 људи.

EUR/RSD 117.5679
Најновије вести