Мексико не одустаје од хапшења Ел Чаповог сина

МЕКСИКО СИТИ: Председник Мексика поручио је данас да његова влада не одустаје од хапшења сина познатог нарко боса Хоакина "Ел Чапа" Гузмана када се стекну услови да се то безбедно уради.
1
Фото: Tanjug

Син Ел Чапа, Овидио Гузман, на кратко је приведен у четвртак на северу Мексика након чега су избили жестоки сукоби безбедносних снага и чланова моћног картела "Синалоа", па је он пуштен.

Председник Мексика Андрес Мануел Лопез Обрадор је изјавио да су одлуком да се Овидио Гузман ослободи "спасени животи", али је најавио да ће бити издат нови налог за хапшење.

"Мора се водити рачуна о људским животима", истакао је мексички председник, преноси Ројтерс.

Мексичка полиција ослободила је сина познатог нарко боса Ел Чапа након што су због његовог хапшења у четвртак избили нереди у којима је погинуло најмање осам особа.

Председник Мексика Андрес Мануел Лопез Обрадор сматра да је полиција правилно поступила када је пустила на слободу Ел Чаповог сина.

Наиме, убрзо након што је полиција ухапсила Овидија Гузмана Лопеза током рутинског претреса његове куће, на улицама Кулиакана дошло је до сукоба између снага безбедности и припадника моћног наркокартела Синалоа.

Приликом сукоба је убијено најмање осам особа, а више од 20 их је рањено, преноси ББЦ.

Током сукоба припадници картела убрзо су нађачали полицију и она се повукла да би се спречиле жртве и да би заштитили властите животе, рекле су власти. Истовремено, нападачи су преплавили градске улице и палили аутомобиле.

Портпарол државне полиције потврдио је за Ројтерс да је више затвореника побегло из затвора за време хаоса, али њихов тачан број није познат.

Један од најмоћнијих светских нарко босова, 62-годишњи Ел Чапо, осуђен је на доживотни затвор плус 30 година додатне затворске казне.

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести