Лукашенко: Планета може да"експлодира" у сваком тренутку

МИНСК: Белоруски лидер Александар Лукашенко поручио је у предизборном обраћању нацији и парламенту да планета клизи у пропаст и да би могла да „експлодира“ у сваком тренутку.

„Наша планета постепено, али сигурно клизи у пропаст. Чини се да је довољно запалити обичну шибицу и планета ће експлодирати“, рекао је Лукашенко, пренсои Спутњик.Он је истакао да је најгоре то што су међународно-правни и мултилатерални политички инструменти регулисања у ствари постали анахронизми, које нико не узима у обзир.

„Нажалост, испоставило се да светске владајуће елите нису у стању да развију нове инструменте“, рекао је Лукашенко.Оценио је да свет постаје све нестабилнији и непредвидљивији и да неслагања између држава и савеза накупљена током последњих деценија прелазе у критичну фазу сукоба.

"У последње време ниједан од најважнијих међународних проблема није био решен“, казао је Лукашенко током обраћања.Према његовим речима, интеграционе структуре у свету пролазе кроз системску кризу, а неке су у суштини нестале и постоје само на папиру.

У Белорусији је данас на више од 5.500 бирачких места почело рано гласање на председничким изборима, док је главни изборни дан 9. август, саопштила је Централна изборна комисија.

branislav
04.08.2020 • 17:52
Na planeti stvorenoj na škljocanju zuba ljudi su stigli do ponovne potrebe velikog sukoba.I prvi i drugi svetski samo nisu imali prestrojavanje pokriveno medijima kao danas.Veoma brzo praćenje i histerisanje virusa će vrlo brzo preći u ,,novu,, histeriju i ultimatum ,,krivcu,,blokadom svega što dolazi preko JužnoKineskog mora kako bi se svet u stagnaciji ,,spasao,,od virusa(recesije i pada standarda).
EUR/RSD 117.5834
Најновије вести