Куомо: Истрага због недовољне физичке дистанце на концерту

ЊУЈОРК: Гувернер америчке савезне државе Њујорк Ендрју Куомо најавио је да ће тамошње здравствене власти покренути истрагу због тога што су на једном добротворном концерту на отвореном, одржаном у суботу у месту Саутемптон, кршене мере друштвеног дистанцирања уведене због пандемије ковид 19.
к
Фото: Tiker

Под уметничким именој Д-Сол, на концерту је као ди-џеј наступио и Дејвид Соломон, директор банкарске групације "Голдман Сакс", а реч је о првом у низу таквих концерата планираних широм САД.

Било је предвиђено да посетиоци наступе прате из својих аутомобила или барем из њихове непосредне близине, али многи нису тако поступили, већ су плесали на веома малој међусобној удаљености.

У објави на "Твитеру", Куомо је изразио запрепашћење упадљивим непоштовањем мера друштвеног дистанцирања на том догађају, а организатори су истакли да су сарађивали са свим представницима државних и локалних здравствених власти и поступали у складу са смерницама америчких Центара за контролу и превенцију болести, наводи Ројтерс.

Држава Њујорк једна је од најтеже погођених у САД када је реч о пандемији корона вируса, и бележи највећи број преминулих од ковид 19 у земљи.

EUR/RSD 117.5746
Најновије вести