Крузер, после 15 недеља крстарења, пристао у луку Ђенове

ЂЕНОВА: Након 15 недеља крстарења морима и океанима у јеку пандемије вируса Ковид-19, италијански крузер Коста делициоза безбедно је данас пристао у луку Ђенове, а локални званичници су утврдили да нема заражених, навели су агенцији Тањуг из компаније у чијем је власништву брод.
kruzer, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Jae C. Hong)
Из италијанске компаније Коста Кроћере  потврдили су раније данас да се на том броду налази тело преминуле особе, али су истакли да је умрла од инфаркта, јавља репортер Тањуга из Ђенове.
 
Брод је упловио у луку око 13.30 сати, дан касније него што је планирано због јаког ветра, а након што је потврђено да нема заражених вирусом ковид-19, почело је искрцавање 1.519 путника.
 
Компанија Коста кроћере је саопштила да организује превоз путника у њихова места пребивалишта директно из луке Ђенове.
 
Осим 1.519 путника на броду који је стигао у луку Ђенове било је и 898 чланова посаде и они, како је саопштено, нису заражени вирусом ковид-19 и не представљају ризик по јавно здравље.
 
Програм крстарења промењен је због пандемије вируса Ковид-19 и смерница Светске здравствене организације (СЗО) и стога је од 14. марта, када је брод био у водама Аустралије, пристајао само из техничких разлога.
 
Коста делициоза након више од стотину дана крстарења завршила је путовање у Ђенови, а не како је првобитно планирано у Венецији, одакле је испловио почетком јануара.
EUR/RSD 117.5848
Најновије вести