Кривокапић: Увек постоје притисци, предаја власти биће мирна

БЕОГРАД/ПОДГОРИЦА: Лидер коалиције "За будућност Црне Горе" Здравко Кривокапић изјавио је да је убеђен да ће доћи до мирне предаје власти, иако увек постоје притисци, што је природно за Црну Гору.
krivokapich
Фото: Танјуг (видео)

Кривокапић је у Дневнику РТС-а рекао да је у Црној Гори дух слободе врло јасан и да се то види на сваком кораку.

Мени су изненађујуће изјаве које Црну Гору враћају у неки период који се нама приписује, а то је та хајдучија или боље речено комитски покрет, па сада видите одакле је та идеја комита ако председник Ђукановић каже да ће се и он придружити у неким шумама. Ја не знам колико је то сад изводљиво, рекао је Кривокапић.

Поводом конститутивне седнице Скупштине Црне Горе која је заказана за 23. септембар и могућности за подршку мањинских партија, Кривокапић каже да желе у свом будућем деловању да имају све националне мањине, и оне које су парламентарне и оне које нису, јер желе да граде бољу будућност за све грађане.

Знам да ће бити изабрани председник Скупштине и административни одбор и највероватније предложен мандатар, али то је све још у фази преговора и договора. Надам се да ће у понедељак, најкасније уторак, све бити познато, напомиње Кривокапић.

Поводом најаве да ће нова влада бити експертска и навода да ће он бити нови премијер, а Дритан Абазовић нови шеф дипломатије, истиче да се они сада договарају и да су тренутни договори такви да не говоре о именима.

Кривокапић очекује широку подршку међународне заједнице, јер имају истинску тежњу да Црна Гора што пре постане земља чланица ЕУ.

Истакао је да је каса буџета толика празна да је питање да ли ће бити плата и пензија већ у новембру.

То је још један трик који је направио ДПС, који ће свим грађанима послати следећу поруку - ови који су дошли на власт су неспособни, ево не могу ни да управљају Црном Гором, рекао је Кривокапић.

EUR/RSD 117.5679
Најновије вести