Кривокапић: Ако дође до инцидента, одговорни организатори

ПОДГОРИЦА: Влада Црне Горе ће учинити све, у складу са својим надлежностима да до инцидената поводом устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија не дође и да све протекне у миру, поручио је вечерас црногорски премијер Здравко Кривокапић.
zdravko krivokapic YT
Фото: Youtube Printscreen

Кривокапић је, реагујући на саопштење ДПС-а, нагласио да, уколико до инцидента ипак дође, Влада Црне Горе неће бити одговорна, већ "они чија је одговорност јасно прописана Кривичним закоником Црне Горе, а то су организатори, односно изазивачи протеста".

Премијер Црне Горе поручио је на Фејсбуку председништву ДПС и лидеру те партије Милу Ђукановићу да се уздрже од демагошких саопштења којима, како је навео, "с једне стране стварају тензије, а с друге стране одговорност за евентуалне инциденте покушавају да пребаце на владу".

Кривокапић је нагласио да се одговорност не утврђује на основу јавних саопштења, већ стриктном и принципијелном применом Кривичног законика.

Председништво Демократске партије социјалиста (ДПС) затражило је вечерас да се измести устоличење митрополита црногорско-приморског Јоаникија из Цетиња и упозорило Владу Црне Горе и њене органе да ће сносити одговорност за сваки евентуални немили догађај или инцидент.

EUR/RSD 117.5849
Најновије вести