Корбин: Права ствар била би да је Багдади ухваћен жив

ЛОНДОН: Права ствар била би да је лидер Исламске државе Абу Бакр ал Багдади ухваћен жив, али је добро што је он уклоњен са сцене, рекао је данас лидер британске опозиционе Лабуристичке партије Џереми Корбин.
1
Фото: ЛОНДОН: Права ствар била би да је лидер Исламске државе Абу Бакр ал Багдади ухваћен жив, али је добро што је он уклоњен са сцене, рекао је данас лидер британске опозиционе Лабуристичке партије Џереми Корбин.

Багдади је заједно са троје деце погинуо тако што је активирао прслук са експлозивом док је бежао од америчких снага за време напада у северозападној Сирији, саопштио је раније амерички председник Доналд Трамп, пренео је Ројтерс.

Корбин, дугогодишњи критичар америчке спољне политике који се нада да ће наследити Бориса Џонсона на месту британског премијера после избора 12. децембра, рекао је да људима попут Багдадија треба судити пред Међународним судом правде у Хагу.

"То што је он уклоњен са сцене је веома добра ствар", рекао је Корбин за британску радио станицу ЛБЦ.

"Да је било могуће ухапсити га, то би сигурно била права ствар, а ја у овом тренутку не знам све детаље и околности, видео сам само различита саопштења које су о томе издале САД", додао је он.

EUR/RSD 117.5959
Најновије вести