Корбин: Нисмо задовољни споразумом, гласаћемо против

БРИСЕЛ:  Британски лабуристи нису задовољни новим споразумом о Брегзиту и сматрају га "чак и горим" од оног што је постигла бивша премијерка Тереза Меј.
Džeremi Korbin Foto: Yui Mok/PA via AP
Фото: Yui Mok/PA via AP

"Нисмо задовољни са овим споразумом и гласаћемо против њега", поручио је у Бриселу Џереми Корбин, лидер Лабуристичке партије, највеће опозиционе странке у Британији, преноси Ројтерс.

Корбин је у саопштењу навео да "судећи према оном што знамо, изгледа да је премијер (Борис Џонсон) испреговарао још гори споразум од Терезе Меј, који је великом већином одбачен", наводи АП.Велика Британија и Европска унија су се усагласиле о новом споразуму о Брегзиту, изјавио је председник Европске комисије Жан-Клод Јункер.

"Тамо где постоји воља, тамо има и споразума - постигли смо га! То је фер и избалансиран споразум за ЕУ и Британију који сведочи о нашој посвећености да се пронађе решење", рекао је Јункер.

Предлажем да споразум буде потврђен на самиту ЕУ, рекао је он.

Британски премијер потврдио је да постизање споразума. "Имамо одличан нови споразум који поново враћа контролу", рекао је британски премијер Борис Џонсон.

EUR/RSD 117.5849
Најновије вести