Коцијас: Добродошла Северна Македонија

СКОПЉЕ/АТИНА: Бивши министар спољних послова Грчке Никос Коцијас након изгласаних уставних измена у македонском Собрању преко свог Твитер налога поручио је "Добродошла Северна Македонија".
Nikos Kocijas/TUMAY BERKIN
Фото: EPA/TUMAY BERKIN

Он је навео да је разговарао с македонским премијером Зораном Заевим и шефом македонске дипломатије Николом Димитровим. 

"Разговарао сам са Зораном и Николом. Сетили смо се потешкоћа, умора, тензија, али и поверења и наде које смо имали припремајући споразум", истакао Коцијас, који је био главни грчки преговарач у постизању Преспанског споразума.

"Сањали смо о заједничкој будућности оба народа. Северна Македонија, добродошла у нашем животу. Историја треба да буде школа, а не затвор", написао је на Твитеру бивши министар спољних послова Грчке.

Коцијас је био министар спољних послова Грчке и један од главних актера у припремању Преспанског споразума заједно с македонским колегом Николом Димитровим, али услед неслагања с коалиционим партнером у грчкој влади министром одбране Паносом Каменосом дао је оставку.

После његове оставке, ресор спољних послова у грчкој влади преузео је премијер Алексис Ципрас, како је навео, "управо због потпуног спровођења Преспанског споразума".

EUR/RSD 117.5584
Најновије вести