Кнежевић тврди да је паре давао и Брајовићу

ПОДГОРИЦА: Председник Атлас Групе, Душко Кнежевић, којег Црна Гора потражује због низа кривичних дела и злоупотребе службеног положаја, тврди да поседује снимак састанка са актуелним председником црногорске скупстине, Иваном Брајовићем, на којем су разговарали о условима финансијске донације за његову партију.
dusko knezevic
Фото: Youtube Printscreen

Кнежевић је за подгоричке Вијести рекао да поседује преписку са Брајовићем, из које се наводно види да су тај сусрет договорили у ресторану Елит у Подгорици, 21. августа прошле године, те дао је снимио цео ток тог њиховог сусрета.

Они су се, наводи се састали, када је истицало орочење депозита од три милиона евра предузећа Аеродроми у Атлас банци.

“Са овог састанка поседујем аудио снимак преговора и финансијских услова донације за његову партију”, тврди Кнежевић.

Он је поновио да је, између осталих, и Брајовићу давао новац.

Бајовић је раније био функционер Социјалдемократске партије, Ранка Кривокапића, која је сада у опозицији, а након што ју је напустио основао своју странку Социјалдемократе Црне Горе.

Брајовић, пишу Вијести, јуче није одговорио на њихово питање да ли је прошле године интензивно комуницирао са Кнежевићем уочи истицања орочења депозита Аеродрома у Атлас банци, који је био разлог њихових наводних сусрета, да ли су постојали преговори о финансијским условима за донације Социјалдемократама (СД) и да ли му је давао новац.

Кнежевић је јуче саопштио да је са Брајовићем договарао да Аеродроми новац депонују у Атлас банци и да је са њим прошле године договорио да се уговор о депозиту продужи.

“Тада смо о томе разговарали јер је банци стигао захтев директора Аеродрома Данила Орландића да им се врати депозит, што је било супротно договору са Брајовићем, партијским шефом Орландића”, наводи Кнежевић.

Он тврди да има доказе за све о улози Брајовића у том послу, због којег је подигнута оптужница против руководиоца у Атлас банци.

Кнежевић је раније рекао да је Брајовић један од челника власти којима је директно давао новац, да би компаније из Атлас групе могле несметано да послују, као и да му је омогућио да Атлас банци врати дуг од преко 100.000 евра тако што је продао плац у Бјелопавлићима по 10 пута већој цени од тржишне.

“Ја сам му у ствари опростио дуг јер сам му на тај начин суштински дао паре да покрије дуг”, тврди Кнежевић и најављује да ће у "погодном тренутку објавити све доказе о Брајовићу”.

Вијести подсећају да је Брајовић прошле седмице, одговарајући на питање какве материјалне доказе може понудити као потврду да није узимао новац од Кнежевића, казао да је о свему томе још давно одговорио и, како је рекао, “саопштио све што је мислио да саопшти поводом тога”.

EUR/RSD 117.5813
Најновије вести