Кинези упозоравају Запад: Хонгконг може бити само кинески

Западни политичари, који критикују власти Хонгконга и подржавају радикалне демонстранте, покушавају да створе проблеме Кини, али овде њихови „трикови“ неће успети, јер Пекинг неће дозволити интервенције из иностранства, рекао је Јанг Гуанг, портпарол Канцеларије за Хонгконг и Макао.
1
Фото: Youtube Printscreen

„Током последња три месеца стално смо слушали неодговорне примедбе западних политичара, посебно из САД, о ситуацији у Хонгконгу. С обзиром да их је било превише, нећу их све набрајати. Пажљиво сам проучио све изјаве и извео уопштен закључак. Без обзира на то шта они говоре, смисао се не мења и на крају се могу извести само два закључка“, рекао је Јанг Гуанг.

Према његовим речима — они крајње озбиљно говоре о глупостима и искривљују чињенице и истину, а за црно тврде да је бело.

„Када полиција строго испуњава своје обавезе, одмах се чују изјаве да су поступци полиције погрешни и да су премашили дозвољено, а када радикали крше закон, они одмах изражавају саосећање и разумевање за њих. Друго — увек подржавају малобројне групе радикала и подстичу их, страхујући да ће код радикала нестати ратоборно расположење и да ће се уплашити“, објаснио је Јанг Гуанг.

Према његовим речима — све њихове изјаве у последњих три месеца врте се око те две идеје, а уколико би у њиховој земљи дошло до нереда као у Хонгконгу, портпарол сматра да се не би усудили да кажу тако нешто за своју полицију.

Такође је истакао да се ти људи не брину за будућност Хонгконга, него само желе да направе проблеме Кини.

„Желио бих да упозорим ту господу са Запада — Хонгконг је кинески и страно мешање у послове Хонгконга је апсолутно недопустиво. Они су већ користили те ’трикове‘ на другим местима, остављајући за собом само људско страдање, али у Хонгконгу и на кинеском тлу такви трикови неће успети. Све су то узалудни снови, време је за буђење“, рекао је Јанг Гуанг.

Спутњик

EUR/RSD 117.4946
Најновије вести