Кина: Нови случајеви у Синкјангу, отказани летови ка Урумћију

УРУМЋИ: Готово сви летови ка Урумћију, главног града кинеског муслиманског региона Синкјанг, отказани су због пандемије корона вируса, преноси ББЦ позивајући се на локалне медије, и додаје да у Синкјангу влада обећава одлучне мере за сузбијање пандемије корона вируса. 
kina, pixabay
Фото: pixabay.com, ilustracija

Како се наводи, строге мере за сузбијање ширења корона вируса укључују заустављање метро линије као и многих линија јавног аутобуског превоза.

У Синкјангу су нови случајеви корона вируса забележени у среду, први пут после неколико месеци у том региону, у којем махом живе муслимански Ујгури и припадници других турских мањина. 

Према званичним подацима, у Урумћију је до сада потврђено шест симтоматских случајева корона вируса и 11 асимптоматских случајева, показују званични подаци.

Отказано је више од 600 летова ка међународном аеродрома у Урумћију и са њега, што је више од 80 одсто од укупног броја летова заказаних за данас. 

Такође, од данас бројне авиокомпаније захтевају да сви путници који путују у Урумћи и из њега покажу негативан тест на корона вирус, не старији од седам дана. 

Корисници појединих друштвених мрежа у Урумћију тврде да им је речено да не напуштају своје домове, док други наводе да се људи заустављају приликом покушаја уласка у други град у тој покрајини, Кашгар, или изласка из њега. 

Након што се пандемија појавила у Кини крајем 2019. године, број новозаражених константно је опадао, али се кинески званичници веома озбиљно односе чак и према врло малим жариштима, како би избегли други талас корона вируса, наводи ББЦ. 

EUR/RSD 117.5679
Најновије вести