Канадске власти прошириле пакет економских санкција Русији

ОТАВА: Канадске власти прошириле су пакет економских санкција Русији, које укључују и 10 кључних радника Гаспрома и Росњефта, саопштило је данас министарство спољних послова те земље.
kanada.
Фото: Freeimages

"Мнистарка спољних послова Мелани Џоли објавила је данас нове санкције у складу са Уредбом о специјалним економским мерама као одговор на руску, ничим изазвану и неоправдану инвазију на Украјину. Нове мере намећу ограничења за 10 кључних појединаца у две важне компаније у енергетском сектору Русије, Росњефта и Гаспрома. Мере имају за циљ да изврше даљи притисак на руско руководство да прекине кршење суверенитета и територијалног интегритета Украјине", наводи се у саопштењу, преноси агенција ТАС С.

Поред тога, на сајту канадске владе наводи се да су власти те земље увеле санкције и за заменика председника Савета за безбедност Русије Дмитрију Медведеву, премијеру Михаилу Мишустину, градоначелнику Москве Сергеју Собјањину, градоначелнику Санкт Петербурга Александру Беглову, министру унутрашњих послова Владимиру Колоколчеву и шефу Федералне царинске службе Владимиру Булавину.

Канадски премијер Џастин Трудо је 24. и 26. фебруара објавио да је та земља увела трећи пакет економских санкција због ситуације у Украјини.

EUR/RSD 117.2737
Најновије вести