Канада: Полиција покушава да растера демонстранте

ВИНДЗОР, Канада: Канадска полиција покушава да растера демонстранте који су пореметили трговину између Канаде и САД на главном граничном прелазу, мосту Амбасадор, између две земље.
k
Фото: Youtube Printscreen

Демонстранти на најпрометнијем прелазу између САД и Канаде остали су преко ноћи, упркос новим упозорењима да се прекине блокада која је пореметила проток робе између две земље и приморала аутомобилску индустрију на обе стране да обустави производњу, пренео је АП.

Један од демонстраната је мегафоном упозорио остале да полиција долази по демонстранте, који протестују против обавезног вакцинисања и других ограничења уведених ради спречавања ширења ковид-19.

Полиција Виндзора и њени полицијски партнери започели су примену на и у близини моста Амбасадор. Позивамо све демонстранте да делују законито и мирно. Од људи који одлазе на посао се и даље тражи да избегавају подручја где се налазе демонстранти у овом тренутку, објавила је полиција на Твитеру.

Око 20 демонстраната су заједно окупљени, док су остали у камионима и аутомобилима, у тренутку када полиција тражи од возача да оду.

Шлепери и возила хитне помоћи се, такође, налазе на лицу места.

Судија је јуче наредио демонстрантима на мосту Амбасадор на америчко-канадској граници да прекину блокаду која је ушла у шести дан.

Премијер Онтарија Даг Форд прогласио је јуче ванредно стање у провинцији на основу кога ће његов кабинет моћи да изрекне новчане казне од 100.000 долара и до годину дана затвора као казну за људе који настављају да илегално блокирају путеве, мостове, шеталишта и другу круцијалну инфраструктуру.

 

EUR/RSD 117.2745
Најновије вести