Канада: Други дан протеста против обавезне вакцинације

ОТАВА: Демонстранти против обавезне вакцинације за камионџије који прелазе америчко-канадску границу, у недељу су други дан паралисали главни град Канаде, а хиљаде људи придружило се такозваном конвоју слободе у Отави.
k
Фото: Tanjug (Adrian Wyld/The Canadian Press via AP)

Полиција је покренула истраге након неколико инцидената, укључујуцћи истицање застава са свастиком и снимак жене која гола плеше на гробу Незнаног војника, преноси Би-Би-Си.

Министарка одбране Канаде Анита Ананд рекла је да су инциденти "изван сваке осуде", а полиција Отаве је на Твитеру објавила да је сада у току "неколико истрага о скврнављењу бројних споменика у главном граду", као и због "претећег, незаконитог, застрашујућег понашања према полицији, запосленима у градској управи и другим појединцима", али и због оштећења возила градског саобраћаја.

На другим местима широм града, камионџије су блокирале улице око зграде канадског парламента, а градоначелник Отаве Џим Вотсон рекао је да су неки демонстранти малтретирали особље у народној кухињи, захтевајуцћи бесплатне оброке јер су ресторани одбили да их угосте због неношења маске у затвореном простору.

EUR/RSD 117.1792
Најновије вести