Калифорнија: Пет особа погинуло у пожарима у Редингу

РЕДИНГ:  У пожарима у области Рединг у Калифорнији погинуло је пет особа међу којима 70-годишња жена и њена два праунучета.
Požari u Severnoj Kaliforniji Foto: AP Photo/Noah Berger
Фото: AP Photo/Noah Berger

Отприлике још 38.000 људи је у суботу било у процесу евакуације а смештани су у хотеле или у домове својих рођака, преноси АП.Како је јуче известио Би-Би-Си позивајући се на локалног ватрогасног званичника, пожари који бесне у калифорнијском округу Шаста, у комбинацији с јаким ветровима, формирали су "ватрене торнаде", који чупају дрвеће и преврћу аутомобиле.

"Видимо ватрене вртлоге - нешто што се буквално може описати као торнадо", рекао је новинарима директор калифорнијског Одељења за шумарство и заштиту од пожара Кен Пимлот.На терену је више од 3.400 ватрогасаца, али из локалне ватрогасне службе упозорили су да се предвиђа да ће у остатку недеље преовладавати топло и суво време, што би могло да погорша ситуацију с пожарима. 

Локалне новине су известиле да се три особе воде као нестале.Смртоносни пожари у Северној Калифорнији уништили су више од 500 објеката и прете да униште на хиљаде већ четврти дан заредом.

Ватрогасци се и даље боре с ватреном стихијом, а досад је угашено само пет одсто пожара.

EUR/RSD 117.5644
Најновије вести