Јоаникије одржао онлајн литију из Манастира Ђурдеви ступови

НИКШИЋ: У време пандемије корона вируса, као грађани Црне Горе, треба да покажемо солидарност, без обзира на политицку и верску припадност, поручио је епископ будимљанско-никшићки Јоаникије током литије, коју је одржао у манастиру Ђурђеви Ступови, где се налази у самоизолацији од повратка из Украјине. 
djurdjevi stupovi
Фото: Youtube Printscreen

Јоаникије је током синоћне литије рекао да грађане догађаји који су их принудили да се изолују и повуку, обавезују да појачају молитве, пре свега за оне који су оболели од "опаког вируса", као и за оне који се брину о њиховом оздрављењу, преноси ЦДМ. 

“Ми увек поштујемо струку, поруке лекара и кризног штаба. Знамо колико је одговорна ситуација, колико је озбиљна за све, али исто тако желимо да у данима ове велике кризе нагласимо значај вере и светиња”, истакао је владика.

Говорећи о служењу за Ускрс, владика је истакао да ће богослужења бити, али да ће се обављати складу с приликама.

Он је додао да у оваквим околностима треба појацати молитве.

На питање да ли ће се протестне литије наставити након што се заврши ситуација с епидемијом, владика је рекао да, уколико се не постигне договор и решење које ће бити коначно, с којим би били задовољни и Црква и власт, они немају другог начина да се боре за своја права, “осим позивајући на дијалог и осим овог сведочења да се не слажемо с овом неправдом која нам је нанесена".

"Морамо ту неправду да исправимо, због свих верујућих, али и због свих вера и саме Црне Горе", поручио је епископ Јоаникије.

EUR/RSD 117.5912
Најновије вести