Јаке кише погодиле Француску, Италију и Грчку, 7 настрадалих

РИМ: Најмање седам особа је настрадало у поплавама које су изазвале обилне кише које су погодиле француску и италијанску ривијеру и западне делове Грчке, саопштили су званичници.
r
Фото: Youtube Printscreen

На француској ривијери поједини путеви су затворени, а у Италији ниво река још је у порасту, пренео је АП.

Администрација француског региона Вар саопштила је да су четири особе настрадале, укључујући брачни пар у 70-им годинама из престонице парфема Граса, чији је аутомобил био потопљен.

Једна особа је настрадала након што је француски брод за спасавање потонуо на Медитерану, а четврта особа је пронађена мртва у аутомобилу.

На северу Италије, пронађена је мртва жена након што је набујала река Бомида "однела" њен аутомобил.

Спасиоци претражују и да ли има евентуалних жртава након урушавања дела аутопута, проузрокованог клизиштем у близини поплављеног града Савоне.

У Грчкој су тела двојице мушкараца, за које се верује да су туристи, пронађена касно синоћ у близини луке Антирио, 250 километара западно од Атине, након што је невреме захватило једрилицу на којој су били.

У међувремену, ниво италијанске реке Тицино у ломбардијском граду Павиа наставља да расте, због чега се на улицама налази 15 центиметара воде, а поједини житељи су евакуисани.

У Француској ниво река полако опада, али многе породице које су евакуисане не могу да се врате у своје домове, док власти раде на чишћењу путева и поправци електричних водова.

У Грчкој на стотине домова је поплављено након ноћашње олује која је погодила подручја западно од Атине.

Олујна киша и клизишта су условили затварање аутопута који повезује грчку престоницу са луком Патрас.

Најгоре је поплављен ризорт Кинета, где су се појавила клизишта због оближње шуме која је оштећена у шумским пожарима.

Неколико десетина људи заглављених у сутомобилима и поплављеним кућама спасила је ватрогасна служба.

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести