Ј. Африка: Зума условно пуштен због лошег здравља

ЈОХАНЕСБУРГ: Бивши председник Јужноафричке Републике Џејкоб Зума условно је пуштен из затвора због лошег здравља, саопштило је данас владино одељење поправних служби.
dzejkob zuma, EPA/STR
Фото: EPA/STR

Прошлог месеца затворске власти су саопштиле да је Зума, који је служио 15-месечну казну у затвору Есткорт због непоштовања суда, подвргнут операцији у болници где је послат на посматрање, пренео је Ројтерс.

Он је остао у болници јер му је урађено више операција него што је било планирано.

Право на условни отпуст за 79-годишњег бившег председника уследило је након што је Одељење поправних служби примило лекарски извештај, наводи се у саопштењу.

"Условни отпуст за Зуму значи да ће довршити остатак казне у виду друштвено корисног рада, при чему мора испунити одређене услове, а биће подвргнут надзору до истека казне", додаје се у саопштењу.

Његов портпарол Сингабакхо Нкумало рекао је да је Зума, који је затворен почетком јула, још у болници, али да би могао да буде послат кући где би му се даље пружила лекарска помоћ.

Он није изнео детаље о Зуминој болести, детаљима условног отпуста ни о томе да ли му се здравље погоршало после операције.

EUR/RSD 117.5849
Најновије вести