Индонезија: Аутобус се сурвао у провалију, 25 мртвих

ЏАКАРТА:  Најмање 25 особа је погинуло када се путнички аутобус сурвао у 80 метара дубоку провалију на индонежанском острву Суматра пошто су највероватније отказале кочнице, саопштила је данас полиција.
indonezija-mapa Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Шеф локалне полиције Доли Гумара изјавио је да је 14 особа повређено, од којих је једна у критичном стању.Несрећа се догодила нешто пре поноћи по локалном времену.

Гумара је рекао да се аутобус сурвао у провалију и завршио у реци након што је возач изгубио контролу над возилом у области са великим бројем кривина.Спасиоци трагају за путницима за које се сумња да их је однела река.У аутобусу има места за 52 путника, али за сада није јасно колико је људи било.

ББЦ преноси да у акцији учествује 120 спасилаца.На телевизијским снимцима види се како припадници полиције и спасилачке службе извлаче повређене, као и тела путника.

Преживели путници су властима рекли да су највероватније отказале кочнице аутобуса.Саобраћајне несреће се честе у Индонезији због лоше инфраструктуре и безбедносних стандарда.

EUR/RSD 117.5959
Најновије вести