И после афере, Штрахе на Ибици

БЕЧ: Путници авиона за Ибицу у Бечу били су затечени када су недавно угледали Хајнц-Кристијана Штрахеа, некадашњег асутријског вицеканцелара, који се са супругом и децом одлучио да одмор проведе управо на том острву што не би било нималои чудно да није било афере „Ибица“ која је уништила његову политичку каријеру.
ibica, pixabay
Фото: pixabay.com

Наиме, пре две године Штрахе је на Ибици, током летовања, имао сусрет са наводном нећаком једног руског милијардера, којој је нудио државне послове за финансијску подршку његовој Слободарској партији (ФПО) уз заоближење финансијских контролних власти.

Те вечери припремљена му је, како се испоставило, клопка, јер је читав разговор, свих седам сати, сниман видео камерама, а снимци пуштени у јавност пред изборе за Европски парламент у мају ове године.

Због својих изјава, иако се то све догодило пре две године, Штрахе је одмах поднео оставку на место вицеканцелара, али и лидера ФПО.

Након таквог догађаја некоме би само помињање Ибице побудило негативна осећања, али очигледно не и Штрахеу, констатују медији у Аустрији.

Иначе, Штрахе је од младих дана стално одмор проводио на том остру.

Штрахе је недељама одбијао да медијима каже где ће овог лета одмарати, али је у шали говорио само да је „Ибица за породични одмор увек за препоруку“.

Сада је и званично потврдио да је са породицом, као што је чинио последњих 17 година, на одмору на Ибици.

EUR/RSD 117.5890
Најновије вести