Хенкок забринут због другог таласа КОВИД-19

ЛОНДОН: Британски министар здравља Мет Хенкок данас је изразио забринутост због другог таласа заразе корона вирусом у Европи, истичући да влада његове земље неће оклевати да поново уведе мере карантина уколико то буде потребно.
korona pixabay
Фото: Pixabay.com

Велика Британија је прошле седмице поново увела 14-дневни карантин за људе који се враћају из Шпаније, а Хенкок је, како наводи Ројтерс, упозорио да је број заражених корона вирусом у порасту у неким другим европским земљама које британска влада и даље сматра безбедним, али није прецизирао о којим државама је реч.

"У значајној мери смо забринути због другог таласа који стиже преко Европе, и не ради се само о Шпанији... већ постоје и друге земље у којима је број случајева у порасту", рекао је Хенкок у интервјуу за "Скај њуз".

"Апсолутно смо одлучни у томе да учинимо све што је могуће да бисмо своју земљу одржали безбедном", рекао је британски министар, који је такође изјавио да надлежни у Великој Британији раде на могућности да се трајање карантина за повратнике из Шпаније скрати, али да промена на том плану у наредних неколико дана ипак неће бити.

EUR/RSD 117.5959
Најновије вести