Хејли: Тилерсон и Кели покушали да ме окрену против Трампа

ЊУЈОРК: Бивша амбасадорка САД при Уједињеним нацијама Ники Хејли, написала је у својој књизи да су два бивша званичника из администрације америчког председника Доналда Трампа покушале да је окрену против Трампове политике.
Niki Hejli Foto: AP Photo/Richard Drew
Фото: AP Photo/Richard Drew

Она је то објавила у својим мемоарима, који би требало да буду објављени у уторак, преноси АП.

Хејли је написала да се некадашњи државни секретар Рекс Тилерсон и шеф особља Беле куће Џон Кели, нису слагали са политиком Трампа у вези напуштања споразума о климатским променама и другим одлукама, али да су веровали да "спашавају државу" и желели да јој наметну своја уверења.

"Била сам шокирана", написала је Хејли, говорећи о састанку са двојицом званичника иза затворених врата.

"Кели и Тилерсон су ми поверили да су, када су се супротставили председнику, покушали да спасу земљу. Рекли су да су њихове одлуке, а не председникове, у најбољем интересу Америке. Тиллерсон ми је испричао разлог због којег се противио председниковим одлукама, јер да није, како је рекао, људи би умрли", написала је Хејли.

Према њеним речима, састанак је трајао дуже од једног сата након чега јој се више никада нису обратили.

"Уместо што су мени ишта рекли, требало је да то кажу председнику, а не да траже од мене да им се придружим. Требало је да кажу председнику због чега се противе и дају отказ уколико им се не свиђа шта ради. Али да се поткопава председник је стварно опасна ствар. И у супротности је са Уставом и жељом америчког народа. И било је увредљиво", рекла је Хејли.

Трамп је отпустио Тилерсона у марту 2018. године, док је Келија отпустио у децембру исте године.

EUR/RSD 117.5880
Најновије вести