ХДЗ за санкције члановима који критикују Пленовића на друштвеним мрежама

ЗАГРЕБ: Владајућа хрватска странка Хрватска демократска странка (ХДЗ) одлучила је да се санкционишу сви чланови странке који на друштвеним мрежама шире мржњу, прете или само критикују политику лидера ХДЗ-а и хрватског премијера Андреја Пленковића.
plenkovic, tanjug hina
Фото: TANJUG/ FOTO HINA/ DARIO GRZELJ/ nr

Како преноси загребачки "Вечерњи лист", шефа и вођство ХДЗ-а посебно су забринули такозвани "Ватсап, Вибер и Фејсбук покрети отпора" у којима се пише против одлука Пленковића и вођства странке на, како се наводи, посебно груб начин који задире у домен мржње и претњи.

Премијер Андреј Пленковић је на седници Председништва ХДЗ-а отворио расправу о критикама вођства странке, посебно се фокусирајући на друштвене групе.

Како се наводи, најбројнија је једна Ватсап група названа "Ускоци и хајдуци" и да је чине људи склони "народњаштву, конзервативизму и хришћанској демократији".

Та је група основана 2016. и има 235 чланова из целе Хрватске, у којој, истиче хрватски дневник, можда пет одсто чланова групе спада у Пленковићеве поклонике, а остало су његови велики критичари.

Наводи се и да је председник странке од појединих шефова жупанијских организација тражио да ауторе порука у којима се посебно критикујују његове одлуке и врх странке избаце из ХДЗ-а.

Paja
10.11.2019 • 12:48
To ti je brate "DEMOKRATIJA" po hrvatski.
EUR/RSD 117.5935
Најновије вести