Гваидо:У протестима убијена најмање једна особа

КАРАКАС: Лидер опозиције у Венецуели Хуан Гваидо изјавио је да је у протестима против владе убијена најмање једна особа.
Lider opozicije u Venecueli Huan Gvaido Foto: AP Photo/Fernando Llano
Фото: AP Photo/Fernando Llano

Портал “Ефекто Кокујо” раније је известио да је један учесник протеста страдао 30. априла, а према исказима сведока, младића су убиле провладине групе, пренео је Тасс.

Посланик Скупштине Венецуеле Мануел Боливар изјавио је да је у току ноћи у сукобима демонстраната и полиције повређено најмање 78 људи, а 89  ухапшено.

Министар одбране Венецуеле Владимир Падрино Лопес рекао је да је повређено и осам припадника полицијских снага.
Како подсећа Тасс, Гваидо је поручио својим присталицама током протеста у Каракасу да ће од данас почети серија штрајкова која би на крају довела до генералног штрајка, наводи британски јавни сервис.

Истовремено, у Каркасу су организоване провладине демонстрације за које председник Николас Мадуро каже да су организоване поводом прославе Међународног дана рада, 1. маја.

Према здравственим званичницима Венецуеле, у протестима је повређено 69 људи, од којих је двоје задобило прострелне ране, пренео је Би-Си-Си, док је Ројтерс јавио да је у сукобима рањено 100 људи.

EUR/RSD 117.5388
Најновије вести