Грчка: Ухапшен кључни сведок у истрази убиства малтешке новинарке

АТИНА:  Рускиња Марија Јефимова за којом је расписана међународна потерница и која је била кључни сведок у истрази убијене малтешке новинарке Каруане Галиције, данас је ухапшена у Атини.
dafne galicija, tanjug ap
Фото: Dafne Karuana Galicija, foto: Tanjug (The Malta Independent via AP)

Како преноси грчка агенција АНА, она је ухапшена данас, након што се синоћ сама предала у полицијској станици на тргу Синтагма у Атини.Она је тада рекла да "мора да постоји нешто" против ње, након чега је полиција пронашла две међународне потернице које су издали Малта и Кипар због оптужби за проневеру и превару и ухапсили је.

Она је изведена пред тужиоца у Атини данас и наређен јој је притвор у затвору у Коридалосу, док не буде испитан налог за њено изручење.Јефимова се сматра кључним сведоком у истрази о огромној корупцији на Малти коју је водила новинарка Дафне Каруана Галиција, која је убијена у октобру 2017, када је Рускиња почела да страхује за свој живот.

"Налог за хапшење против Марије Јефимове, заснован је на две смешне оптужнице малтешких власти, да је она недозвољено користила неке картице за своју породицу и да је лажно оптужила једног полицајца", наводи се у саопштењу Стелиоса Коулоглоуа из коалиције радикалне левице Грчке (Сириза).Он је истакао да би њена екстрадиција Малти могла озбиљно да угрози њен живот.

"Грчко правосуђе које истражује случај услед њене предаје полицији, мора озбиљно да узме у обзир убиство новинарке Дафне Каруане Галиције, којој је Јефимова одала информације од јавног значаја, о финансијском скандалу", додао је он.

EUR/RSD 117.5934
Најновије вести