Експлозија у индијској фабрици петарди, 23 мртвих

ЊУ ДЕЛХИ: У експлозији у фабрици петради и ватромета на северу Индије у среду погинуле су 23 особе, а још 14 је рањено, саопштила је полиција.
e
Фото: pixabay.com

До експлозије, која се догодила у Гурдаспуру у северној држави Панџаб, дошло је у згради која је коришћена за производњу петарди у насељеном делу града, јавља Си-Ен-Ен.

Експлозија је била толико жестока да је довела до урушавања зграде фабрике, рекао је главни инспектор Суриндерпал Синг Пармар.

"Покушавамо да откријемо узрок. Полиција, ватрогасци и особље за вандредне ситуације налазе се на лицу места и траже још тела у рушевинама", рекао је Пармар у среду.

Он је додао да је експлозија била толико јака да је разбила прозоре и срушила неке зидове оближњих зграда. Неколико пешака који су се нашли у близини фабрике у тренутку експлозије такође је повређено, рекао је Пармар.

Ватрометри и петарде су врло популарни у Индији током фестивала и прослава, посебно око највећег хиндуистичког фестивала у Дивалију који пада крајем октобра ове године, преноси Си-Ен-Ен.

EUR/RSD 117.5912
Најновије вести