Ђукановић једини кандидат за председника ДПС

ПОДГОРИЦА: Председништво Демократске партије социјалиста Црне Горе је уочи сутрашњег 9. Конгреса једногласно предложило да кандидат за председника партије буде Мило Ђукановић, саопштено је из те странке.
djukanovic
Фото: Tanjug/Predsedništvo CG

Као се наводи, кандидати за потпредседнике су Иван Вуковић, Никола Ракочевић, Јевто Ераковић, Андрија Николић, Сања Дамјановић, Абаз Диздаревић, Гордана Рајовић и Мирсад Мулић.

“Од укупно предложених осам биће изабрана четири потпредседника”, саопштено је након седнице Председништва ДПС-а која је одржана синоћ.

На седници је поновљено опређељење да се за две године све председнике Општинских одбора као и председника странке бирају чланови непосредним гласањем.

“Констатовано је да Демократска партија социјалиста остаје чврсто посвећена даљој изградњи грађанске Црне Горе, њеног мултиетничког и мултиконфесионалног склада и европске будућност, као и да само једна тако снажна партија, уз спремност за сарадњу са свим политичким субјектима који деле ове вредности и циљеве, може бити гарант њиховог очувања и остварења”, закључује се у саопштењу ДПС-а.

EUR/RSD 117.5751
Најновије вести