Државни тужилац САД: ФБИ је претражио Трампово имање

ВАШИНГТОН: Амерички државни тужилац Мерик Гарланд потврдио је да су федерални агенти претражили имање бившег председника Доналда Трампа на Флориди, како би испитали да ли је незаконито уклонио записе из Беле куће док је одлазио са функције.
t
Фото: Tanjug (AP Photo/Julia Nikhinson)

Гарланд је рекао да је лично одобрио одлуку о претресу Трампове куће, пренео је Ројтерс.

Такође је навео да је Министарство правде затражило од суда да отпечати налог за претрес који је поднет у оквиру истраге због "значајног јавног интереса".

Бивши амерички председник Доналд Трамп изјавио је у уторак да су агенти ФБИ извели рацију на његовом имању Мар-а-Лаго на Флориди и обили сеф.


"Моји адвокати у потпуности сарађују"

Бивши амерички председник Доналд Трамп изјавио је да његови адвокати и правни заступници "у потпуности сарађују" након што је амерички савезни тужилац објавио саопштење у којем потврђује да је пре три дана ФБИ претражио Трампово имање.


Како су навела два извора упозната са ситуацијом, ФБИ је претражио Трампову резиденцију на основу налога у оквиру истраге о могућем незаконитом уклањању и уништавању докумената Беле куће након његовог председавања, пренео је Гардијан.

EUR/RSD 117.3179
Најновије вести