Додик: Звиздићева посета САД је лични чин

БАЊАЛУКА: Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да Денис Звиздић, иако је незаконито на челу више институција у БиХ, није задужен за креирање спољне политике БиХ, па се његов излет у САД и наступ који је тамо имао могу третирати као лични чин.
dodik
Фото: Tanjug (S. Radovanović, arhiva)

"Ако није његов лични чин, онда би српски кадар у Савету министара (у техничком мандату) могао да одговори - чије ставове Звиздић заступа у САД? Да ли Мирко Шаровић, Драган Мектић и Игор Црнадак мисле да је неусвајање годишњег националног програма за чланство у НАТО највећи проблем или то што СДА не прихвата изборне резултате", рекао је Додик за Срну, преноси РТРС.

Како је рекао, инсистирање Звиздића на НАТО интеграцијама је супротно вољи народа у БиХ и може се сматрати само његовом жељом.

"Иступи, попут овог Звиздићевог урушавају мрвице интегритета које БиХ има код других држава", рекао је Додик.

Звиздић, који је истовремено председавајући Савјета министара у техничком мандату и председавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, позвао је на састанку са специјалним изаслаником за западни Балкан у Стејт сепартменту Метјуом Палмером, на појачано присуство америчких званичника у БиХ и заложио се за интеграције БиХ у НАТО.

EUR/RSD 117.5896
Најновије вести