Додик: Лажне тврдње СДА о Годишњем националном плану

БАЊАЛУКА: Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да су лажне тврдње које су изнете у саопштењу СДА да су он и лидери ХДЗ-а Драган Човић и СДА Бакир Изетбеговић потписали споразум у којем се помиње годишњи национални план за чланство у НАТО (АНП) било у изворном, било у модификованом облику.
milorad dodik, Tanjug/Tanja Valić
Фото: Танјуг/Тања Валић

"Позивам и њих у СДА и све друге да пажљиво прочитају тачку 3 споразума и увере се да таква формулација тамо не постоји. Ми смо спремни да спроведемо споразум који смо потписали, али нисмо спремни да спроводимо оно што неко тумачи да смо потписали", рекао је Додик за Срну, преноси РТРС.

СДА је саопштила да је једино решење за превазилажење тренутног застоја у процесу евроатлантских интеграција и формирању Савета министара усвајање модификованог годишњег националног програма, који је законска обавеза и део споразума који су потписали лидери СДА, ХДЗ-а и СНСД-а, као и да ће одбијање дијалога и компромисног решења имати негативне последице за процес формирања Савета министара, наставак евроатлантских интеграција и укупну ситуацију у БиХ.

 

EUR/RSD 117.5574
Најновије вести