Додик: БиХ неодржива земља, овде живи само оно што мора

БАЊАЛУКА: Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да то што БИХ у августу добија буџет за ову годину говори о томе да је БиХ неодржива земља.
milorad dodik, Tanjug/Tanja Valić
Фото: Танјуг/Тања Валић

Он је у интервјуу за Радио Републике Српске оценио да у БиХ значајно владају странци, односно да пре свега управљају бошњачком политичком структуром и да покушавају да моделирају БиХ по свом схватању, преноси портал РТРС.

"Овде живи само оно што мора, а не зато што је то нека политичка воља или жеља било којег конститутивног народа или политичких елита", рекао је Додик и додао да је било година када је и задњих дана децембра усвајан буџет за текућу годину.

Навео је да је било логично да буџет БиХ буде усвојен, јер је постојао договор политичких лидера, али да се СДА није придржавала тога усвајајући одређене амандмане, а одбацујући оне који су дошли од Савета министара.

Додик је додао и да је често сведок тога да Бошњаци мењају своје мишљење онда када се умешају странци.

"Једино аутентично данас у БиХ делује политичка структура Срба и Хрвата. Бошњаци су поданички настројени западњацима који покушавају да одрже њихово уверење о политикама које они желе, а то је унитарна БиХ и у томе треба тражити разлоге свим захтевима, па и захтева у вези са буџетом", рекао је Додик.

EUR/RSD 117.5959
Најновије вести