ДФДС: Дим на трајекту због квара, нема повређених

КОПЕНХАГЕН:  Данска компанија за превоз трајектима ДФДС објавила је данас да се 335 људи, међу којима је 294 путника, налази на једном од њених бродова, који је претрпео квар мотора на Балтичком мору.
Trajekt ''Redžina sivejz'' Foto: DFDS A/S via AP
Фото: DFDS A/S via AP

АП преноси да је у саопштењу наведено да се "због квар на броду ''Реџина сивејз'' појавио дим, који је покренуо систем за гашење пожара у машинској соби".

"Нико од путник или чланова посаде није повређен", пише у саопштењу ДФДС.У њему још стоји да су путници окупљени и припремљени за евакуацију, али да она није неопходна пошто је "ситуација под контролом".Портпаролка данске компаније изјавила је Ројтерсу да ће тегљач одвући трајект назад у литванску луку Клајпеда одакле је и кренуо ка немачком граду Кил.

Ројтерс преноси да је Министарство одбране Литваније саопштило да је на трајекту "ватра угашена" и да четири литванска војна брода иду ка њему.Претходно је литванска војска саопштила да се на Балтичком мору запалио трајект са 335 људи након експлозије у машинском одељењу.

Портпарол литванског војног ваздухопловства изјавио је да је са трајекта упућен позив у помоћ и да ка њему кренуо хеликоптер, а још два у приправности за случај потребе.

EUR/RSD 117.5912
Најновије вести