Да ли су Руси плаћали талибанима за убијање Американаца?

ВАШИНГТОН: Врх Беле куће био је упознат још почетком 2019. године са строго поверљивим извештајем америчких обавештајних служби у којима се тврди да је Русија плаћала талибанима за убиства Американаца.
v
Фото: pixabay.com

АП извештава да су највиши званичници Беле куће знали за овај извештај годину дана раније него што се у први мах мислило.

Осморица конгресмена из две највеће политичке странке у САД присуствовали су састанку у Белој кући поводом узнемирујућих тврдњи обавештајних служби у којима се наводи да је Русија тајно плаћала талибанима и њиховим сарадницима да убијају припаднике америчких оружаних снага у Авганистану.

У Белој кући тврде да председник Доналд Трамп није био упознат са свим детаљима из ових извештаја.

Амерички конгресмени затражили су додатне информације и заузели становиште да Русија и њен председник Владимир Путин морају да сносе последице.

Представница за медије Беле куће Кејли Мекенани тврди да председник Трамп није био информисан о овим тврдњама јер оне "нису биле проверене".

Посматрачи указују да је Бела кућа наједном увеле неоуобичајене, високе стандарде о информацијама које хоће или неће бити представљене председнику САД јер се ретко када догађало да се обавештајни подаци икада могу у потпуности потврдити и ставити на увид председнику или његовим најближим сарадницима без и једне

EUR/RSD 117.5796
Најновије вести