Црна Гора: 187 нових случајева, следи контрола поштовања мера

ПОДГОРИЦА: Лабораторије Института за јавно здравље Црне Горе су, од последњег пресека, завршиле ПЦР анализу 638 узорка на нови корона вирус, од којих је регистровано 187 нових позитивних случајева.
korona
Фото: pixabay.com

Пријављена је смрт ковид-19 позитивног пацијента из Пљеваља, који је лечен у Клиничком центру Црне Горе, преноси РТЦГ.

У последња 24 сата пријављен је опоравак 132 пацијента.

"У току је статистичка и епидемиолошка обрада резултата узорака који су послати на лабораторијску обраду у Немачку. Тренутно се ради упаривање лабораторијских шифара - баркодова са именима пацијената као и уношење резултата у лабораторијски информациони систем", саопштено је из ИЗЈЗ.

Укупан број активних случајева ковид-19 у Црној Гори тренутно износи 2.635, не узимајући у обзир новопозитивне који су дијагностиковани у Немачкој и чија је статистичка обрада у току.

"Због великог броја пристиглих резултата, током сутрашњег дана очекује се даљи раст броја активних случајева", наводе из ИЗЈЗ.

Како пише портал ЦдМ, уследиће стриктна контрола јавних површина, објеката и ношења заштитних маски.

“Оно на чему ћемо посебно инсистирати како на локалном тако и на националном ниво јесте доследно поштовање свих мера” рекао је након састанка секретар Општинског тима за заштиту и спасавање Престонице Цетиња Дејан Лучић, преноси портал.

Од почетка године укупан број регистрованих случајева инфекције новим корона вирусом је 7.898.

Укупан број смртних случајева повезаних са ковид-19 инфекцијом од почетка јуна износи 125, а од почетка године 134.

EUR/RSD 117.5679
Најновије вести