ЦГ: Издата сагласност за увоз вакцине Спутњик В

ПОДГОРИЦА: Црногорски Институт за лекове и медицинска средства (ЦИНМЕД) издао је данас сагласност за увоз руске вакцине Спутњик В.
crna gora zastava pixabay
Фото: pixabay.com

Вакцина Спутњик В даје се у две дозе, у размаку од 21 дан.Прве дозе, како најављују "Вијести", стићи ће у Црну Гору током наредне седмице.

"Поступајући у складу са Одлуком Владе о условима за давање сагласности за набавку вакцине Спутњик В, Институт за лекове и медицинска средства је по захеву здравствене установе Апотеке Црне Горе Монтефарм, 11.02.2021. издао сагласност за набавку, односно увоз вакцине Спутњик В (Gam-COVID-Vac), произвођача ФСБИ НРЦЕМ Н.А. Н.Ф. Гамалеyа оф тхе Министрy оф Хеалтх оф тхе Рушиан Федератион, Руска Федерација", саопштио је институт.

Из ЦИНМЕД-а су казали, преносе “Вијести”, да је сагласност издата у складу са чланом 5 Закона о лековима, који прописује да се сагласност за увоз лека који није регистрован у Црној Гори издаје за медицински оправдане потребе, односно у случају епидемија, али и чланом 8, у складу са којим Влада предузима мере за снабдевање лековима у случајевима ванредних стања и других посебних ситуација и прописује посебан поступак и услове за давање одобрења за набавку лекова.

EUR/RSD 117.2781
Најновије вести