Британија: Жена изгубила живот у невремену

ЛОНДОН: Најмање једна жена је изгубила живот након што је данас делове Британије погодила олуја током које је за мање од 24 сата пала количина кише која падне за месец дана.
britanija nevreme
Фото: Tanjug (Danny Lawson/PA via AP)

Жена је страдала у бујици у месту Дарли Дејл у Дербиширу, јавио је Ројтерс.

Британија је издала више од 100 упозорења због поплава, а становницима у деловима северне Енглеске саветовано је да се евакуишу из својих домова услед забринутости да су им животи угрожени, након што је за мање од 24 сата пала месечна количина падавина.

На десетине људи биле су заробљене у једном шопинг центру у граду Шефилд преко ноћи, а око 100 особа спасили су ватрогасци у гуменим чамцима из другог тржног центра у близини, преноси Ројтерс.

Највећа је забринутост за куће у пет области око реке Дон у близини града Донкастера, где су власти навеле да је упорна киша изазвала јаке поплаве, јер је водостај достигао рекордне висине и представља опасност по живот.

Становницима ових области препоручује се да се одмах евакуишу", саопштено је из управе Донкастера, уз савет људима да "потраже уточиште код породице и пријатеља". Наведено је и да су успостављени прихватни центри.

Иако је већина озбиљних поплава захватила централну и северну Енглеску, било је више од 100 других упозорења широм земље где је Агенција за животну средину упозоравала да су поплаве такође могуће.

Обилна киша пореметила је и железнички транспорт у местима око Шефилда и другим погођеним подручјима, док су многи путеви такође затворени.

Страшно је видети ужасне поплаве широм севера Енглеске, изјавио је на Твитеру премијер Борис Џонсон и захвалио службама и волонтерима који помажу угроженим породицама.

EUR/RSD 117.5965
Најновије вести