Британија: Фејсбук забранио крајње десничарске странке и вође

ЛОНДОН: Фејсбук је увео забрану на тој друштвеној мрежи у Британији за десетину крајње десничарских појединаца и организација за које кажу да "шире мржњу".
fejsbuk
Фото: Tanjug (AP Photo/Richard Drew, File)

Забрана се односи на Британску националну партију и Ника Грифина, Енглеску одбрамбену лигу и Национални фронт, пренео је ББЦ.

Забрањена је и "Британија прво", која је већ била забрањена, али овом најновијом акцијом ће бити забрањена подршка за било коју од услуга америчке фирме.

Фејсбук је навео да је забрана предузета јер су они на које се односи заговарали "насилне или мишије које шире мржњу".

Појединци и организације које шире мржњу, или нападају или позивају на искључивање других на основу тога ко су, немају места на Фејсбуку, навела је та друштвена мрежа у саопштењу.

Забрана се односи на Британску националну партију и њеног бившег лидера Ника Грифина, Британију прво, њеног лидера Пола Голдинга и бившу заменицу лидера Џајду Франсен, Енглеску одбрамбену лигу и једног од оснивача Пола Реја, Витезове међународних темплара и њеног промотера Џима Даусона, Национални фронт и њеног лидера Тонија Мартина и Џека Реншоа, неонацисту који је планирао убиство лабуристичког посланика.

Према речима портпарола Фејсбука, свима именованима ће бити онемогућено присуство на било ком Фејсбуковом сервису. 

EUR/RSD 117.5912
Најновије вести