Бихаћ: Нема затварања кампова за мигранте, уводи се карантин

БИХАЋ: Власти Унско-санске жупаније неће 15. новембра затворити постојеће кампове за илегалне мигранте који се налазе у том делу Босне и Херцеговине, али ће увести строге мере надзора и ограничити кретање миграната, изјавио је данас жупанијски министар унутрашњих послова Нермин Кљаић.
с
Фото: Танјуг AP Photo/Eldar Emric

Он је, након састанка жупанијског оперативног штаба задуженог за проблем илегалних миграција, потврдио да је донета одлука да упркос ранијим најавама кампови Мирал и Бира, који се налазе у самом граду, неће бити затворени 15. новембра, али ће зато мигранти који у њима бораве бити у некој врсти карантина, јер неће моћи да излазе ван круга кампа, нити ће се у кампове примати нови мигранти који тамо пристигну, преноси регионална телевизија Н1.

"Једино они који буду трајно желели да напусте те центре моћи ће из њих да изађу", рекао је Кљаић и истакао да више неће бити апсолутне слободе кретања за мигранте што значи да више неће бити ни смештаја за оне који се одлуче да наставе пут ка Хрватској.

Према његовим речима, жупанијске власти биле су присиљене на такву одлуку јер више не могу да толеришу хаос на улицама градова кроз које мигранти пролазе.

Мигрантски камп на локалитету Вучјак двадесетак километара удаљеном од Бихаћа остаће отворен за смештај миграната који евентуално наставе да пристижу и то ће бити једино место на којему они могу да бораве након што полиција онемогући приступ Бири и Миралу.

EUR/RSD 117.5169
Најновије вести