Бачкоградиштанци активни у прелазном року

Фудбалери Војводине из Бачког Градишта су још на одмору, али руководство клуба и тренер Лазар Дабижљевић су врло активни у актуелном прелазном року.
В. Јанков/Тренер Војводине Лазар Дабижљевић  
Фото: В. Јанков/Тренер Војводине Лазар Дабижљевић  

То је, уосталом, и најављено приликом завршетка минуле полусезоне. Допунска селекција је неопходна, јер је Воша у дебитантску сезону војвођанског севера ушла са слабијим тимом од оног који се прошетао Суботичком лигом.

- Анализирали смо полусезону и закључили да нам је потребна допунска селекција. Већ смо ангажовали квартет квалитетних играча, а није искључено да још неко постане наш члан. Стигли су Бојан Ћулум из српсколигаша  Бечеја, његов имењак Ђекић из бачкопаланачког Старог Града, Новобечејац Ненад Виновић, који је јесенас носио дрес Јединства из Бочара, и повратник у матични клуб Немања Гарић. Од тога како ћемо попунити играчки погон зависи ко ће отићи. За сада је једино Димитрије Вејин узео папире, али се на њему неће завршити списак одлазака - сазнали смо од председника клуба Горана Кудрића.

Ових дана ће клупско руководство заседати и утврдити план и програм рада у припремном периоду, који би требао да почне последње јануарске недеље.

- Пет недеља рада је сасвим довољно да спремно дочекамо старт наставка првенства 8. марта. Радићемо четири пута недељно и одиграти шест до седам контролних утакмица. Већ је перфектуиран датум, 15. фебруар, за проверу са Апатинцима, а састаћемо се два пута са омладинцима суперлигаша ТСЦ из Бачке Тополе, Бајшом, вероватно ОФК Бечеј и још неким из ближе околине – најавио је тренер Лазара Дабижљевића.

Подсећања ради, најстарији клуб имена Војводина почео је изванредно јесењу полусезону, али је у финишу нанизао серију од пет пораза и наставак очекује на 11. месту са 17 бодова, што је само шест више од опасне зоне, па  је то разлог допунске селекције.                         

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.5920
Најновије вести