Аустралијски премијер се извинио због одмора током пожара

СИДНЕЈ: Аустралијски премијер Скот Морисон извинио се данас јер је отишао на породични одмор на Хавајима док пожари, у којима су погинула два ватрогасца добровољца, бесне у више држава, уништавајући куће и природу.
s
Фото: Youtube Printscreen

Морисон је прекинуо одмор са супругом и одраслом децом услед беса јавности због његовог одсуства током националне кризе и синоћ стигао кући. Он је јутрос разговарао с новинарима, током посете седишту Руралне ватрогасне службе у Сиднеју, преноси АП.

Морисом је рекао да би урадио ствари другачије да је знао унапред шта ће се десити, али и да је "сигуран да Аустралијанци разумеју да када нешто обећате деци, то покушате и да испуните".

Али, као премијер, имате и друге одговорности, и ја то прихватам и прихватам критике, додао је премијер.

Морисон је такође одговорио на критике да његова влада није учинила довољно у борби против климатских промена, што је наведено као главни фактор у низу пожара који горе широм држава Нови Јужни Велс, Викторија и Јужна Аустралија.

Рекао је да постоје и "многи други фактори" који су одговорни за ове пожаре без преседана током рекордног топлотног таласа.

Десетине домова изгубљене су од четвртка у великим пожарима, укључујући и онај који је обухватио више од 460.000 хектара земље.

Тридесетак ватрогасаца из Канаде и девет из Сједињених Држава придружили су се данас борби против пожара.

EUR/RSD 117.5755
Најновије вести