Атина: Хитни састанци због екстремних временских услова

АТИНА:  Грчки министар заштите грађана Михалис Крисокоидис сазвао је јутрос хитне састанке у координационом центру како би се решили проблеми и избегли ризици од обилних киша у Атици и другим регионима.
grcka nevreme
Фото: Tanjug/ AP Photo/Thanassis Stavrakis

Ватрогасна бригада је до сада примила 40 позива грађана, преноси агенција АНА.Школе у Атици остаће затворене до 10 сати због проблема које је изазвала олуја, саопштиле су власти.Такође, како се наводи, затворен је аутопут Атина-Коринт због обилних киша.

Једрилица потонула, две особе погинуле

АТИНА:  Две особе су се удавиле на западу Грчке када је једрилица на којој су се налазили потонула, саопштила је данас грчка Обалскаа стража.

До несреће је дошло због олује која је погодила тај део Грчке, изазвавши поплаве и прекид саобраћаја, преноси Ројтерс."Због јаког ветра, једрилица на којој су биле две особе насукала се и потонула код пристаништа града Антирио", рекао је један од званичника.

Како се наводи, делови аутопута на Пелопонезу су затворени због поплава.Наводи се и да је ватрогасна служба примила десетине позива људи који су тражили помоћ у испумпавању воде из подрума, док је отварање школа у атинском региону померено за два сата због лоших временских услова.

EUR/RSD 117.5020
Најновије вести