Американци заустављају "Северни ток 2" пре Нове године?

Сједињене Америчке Државе још увек могу да зауставе изградњу „Северног тока 2“, Вашингтон спрема „трик са санкцијама“ против руског гасовода који би требало да буде изведен пре Нове године, пише немачки таблоид „Билд“, позивајући се на изворе у америчком Сенату.
kongres sad
Фото: pixabay.com

Противници „Северног тока 2“ у САД очекују да заобилазним путевима успеју да уведу санкције европским компанијама које учествују у изградњи руског гасовода, пише „Билд“.

„Трик“ Вашингтона, објашњава немачки лист, јесте да санкције против партнера „Гаспрома“ у Европи постану део Закона о војном буџету САД за наредну годину, који ће, како се очекује, бити усвојен до краја 2019. године.

Пошто су санкције усмерене против оних који учествују у пројекту европских компанија, амерички конгресмени немају времена за израду правог закона, објашњава „Билд“.

„Када нико не гради, нема ко ни да се казни“, цитира немачки таблоид извор у америчком сенату.

Информације да се спрема „изненађење за Русе“ потврдио је и шеф сенатског комитета за спољну политику Џим Риш, који је обећао да ће санкције „скупо коштати“ Москву и европске партнере „Гаспрома“, закључује лист.

Фото: Youtube Printscreen

Спутњик

EUR/RSD 117.5727
Најновије вести