Амбасада: Јапан се придружио "антируској шпијуноманији"

ТОКИО: Русија жали што се Јапан придружио антируским спекулацијама "на тему шпијуноманије", саопштила је данас руска амбасада у Токију.
Tokio Foto: Foto freeimages
Фото: Foto freeimages

Саопштење је издато пошто су јапански медији известили да су службеницима руске Трговинске мисије у тој земљи наводно пренети украдени подаци.

"Жалимо што се јапанска страна придружила антируским спекулацијама на тему шпијуноманије, модерним на Западу. Комуникација преко медија, односно злогласна дипломатија преко мегафона, не једном је показала своју бескорисну и штетну природу", наводи се у саопштењу објављеном на Фејсбук профилу амбасаде.

Истиче се да је то у супротности с политиком коју су усагласили Москва и Токио, а чији је циљ стварање позитивне атмосфере ради успостављања билатералне сарадње и решавања сложених питања.

Јапанска агенција Кјодо јавила је раније данас да је полиција ухапсила једног јапанског грађанина под сумњом да је крао тајне податке из области трговине за које се претпоставља да их је преносио службеницима Трговинске мисије Русије у Јапану.

Агенција је пренела да су јапанске службе од руске амбасаде званично захтевале да два службеника руске Трговинске мидсије дођу у полицију како би дали исказ.

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести