Албанија:  Премијер Еди Рама гађан ципелом у парламенту

ТИРАНА:  Посланица Покрета социјалиста за интеграције, Моника Кријемади покушала је да погоди ципелом премијера Едија Раму у парламенту где се водила бурна расправа о именовању новог државног тужиоца, пренели су албански медији.
Parlament Albanije Foto: AP
Фото: AP Photo

Премијера Албаније обезбеђење је заштитило кишобраном. Опозиција је претходно бацила и сузавац непосредно ка Рами. Такође опозициони посланици гађали су папирима и председника парламента Иљира Мета.

Опозиција тврди да су избори нелегални и тражи формирање специјалне комисија која би изабрала државног тужиоца. Истовремено, испред парламента дошло је до сукоба присталица опозције који су покушали да упадну у зграду парламента и прекину седницу посвећену именовању привременог државног тужиоца.

Полиција је саопштила да је у сукобима повређено шест полицајаца, али није навела колико је грађана повређено. Органи реда, како се наводи, раде на идентификовању учесника насиља.Испред парламента окупило се око 3.000 демонстраната који су носили америчке и заставе ЕУ и узвикивали пароле против владе. Они избор привременог државног тужиоца сматрају неуставним.

Демонстранти су успели да пробију први ред кордона, али их је полиција одбила. Потом су демонстранти на полицију бацили димне бомбе.

EUR/RSD 117.1792
Најновије вести