Војводина између жеља и могућности: На путу изласка из кризе

У Купу и првенству Србије, ватерполисти Војводине најавили су борбу за трофеје, а у регионалном надметању повратак у елиту.
vaterpolisti vojvodine FF-L3476
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Ангажовани су искусни Марко Ћук и Марко Црвенко, који су требали да предводе талентовани, млади састав. Повреде су, међутим, од старта пратиле новосадски тим и готово десетковале састав, тако да је екипа смањивањем броја распложивих играча полако мењала физиономију. Већ на првој препреци спотакла се Војводина, па није успела да се пласира на завршни турнир Купа. После неуспеха смењен је тренер Владимир Цукић, а његово место заузео је Дарко Билић. Новосађани су и поред смене тренера добро напредовали у Регионалној А2 лиги и били готово сигурни учесници баража за повратак у А1 лигу. Ипак, повреде Црвенка и првог голмана Филиповића, уз најављени одлазак Митровића у САД, узеле су данак. Друго место у А2 лиги је изгубљено, а тиме и бараж, па ће Воша и следеће сезоне играти у истој конкуренцији.

„Повреде су нас омеле да тражимо пролаз у А1 лигу, а биће нам препрека и у првенству. У оваквом саставу ићи ћемо утакмицу по утакмицу, а само се надам да се нико више неће озледити. Од када сам стигао, почели су да нас прате пехови. И с тим смо некако успевали да се изборимо, а како је такмичење одмицало млади играчи су се све више трошили. То је један од најважнијих фактора због којих нисмо освојили жељено друго место. Да ли смо заслужили учешће у баражу, по виђеном у последњим утакмицама - нисмо, али по ономе што смо приказали током сезоне јесмо“, сматра тренер Дарко Билић.

И поред несупеха на два фронта, Воша иде на то да добије сваку наредну утакмицу у првенству, против Ваљева је славила 11:8.

„Да ли ћемо да побеђујемо у наредним мечевима зависиће и од ривала с којима будемо играли. Да можемо да играмо са свима и у овом саставу - можемо, али само уколико момци пруже сто-одосто својих могућности. Првенство ће бити изједначено, јер први пут од распада СЦГ четири, пет екипа могу свака сваку да добију. Мислим да су фаворити Партизан и Црвена звезда и њих бих мало издвојио у односу на Шабац, Ниш, нас и Ваљево“, додао је Билић.

Капитен Марко Ћук, најбољи стрелац Регионалне А2 лиге са 39 голова на 15 мечева, био је најефикаснији и у дуелу с Ваљевом. 

„Оправладили смо улогу фаворита и надам се да смо на путу изласка из кризе. Што се тиче надметања у Регионалној А2 лиги и пласмана у бараж, имали смо све у својим рукама,али нисмо стигли до циља. Зато потенцирам да у Суперлиги не треба да дајемо прогнозе, јер се у досадашњем току сезоне показало да можемо да запнемо на сваком кораку и зато морамо да се поставимо тако као да је свака наредна утакмица за нас мало финале. Велики је проблем и то што немамо довољно играча у ротацији, недостаје у односу на почетак сезоне четири-пет играча. Они који нису играли на позицији бека, а која је једна од најзахтевнијих у екипи, сада играју баш ту и троше се много више него што би иначе да играју на својим местима“, појаснио је Ћук.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.5666
Најновије вести