Војислав Јовановић нови директор ВК Војводина

Ватерполо клуб Војводина ову сезону није почео на најбољи начин.
ПА/ Војислав Јовановић
Фото: ПА/ Војислав Јовановић

Планови су били амбициозни, али како је сезона текла очито је било да они неће моћи да се испуне. Новосађани у домаћем првенству не знају за победу. После шест одиграних кола имају један реми (Наис) и пет пораза (Црвена звезда, Валис, Вукови, Шабац и Пролетер) и тренутно су претпоследњи на табели, тако да је циљ пласман међу првих шест екипа - недостижан. Тренутно им прети испадање у нижи ранг такмичења. Додуше, у Регионалној А1 лиги имају мало бољи скор, тренутно су трећи на табели иза Приморја и Валиса, са три победе, ремијем и поразом.

Изгледа да је пораз од Зрењанинаца у последњем колу Суперлиге прелио чашу. Незванично, екипа је почела да се осипа, јер су играчи незадовољни. Незадовољни су били и делегати на седници Скупштине, која је била бурна и трајала је шест и по сати. Епилог после жучне расправе је да је досадашњи директор Марко Ћук поднео оставку, а да је поверење Скупштине добио Војислав Јовановић.

– Поднео сам оставку на захтев неких чланова Скупштине, који нису били задовољни досадашњим радом, првенствено мојим. Зато сам сматрао да директорску функцију треба да препустим неком ко ће то боље да обавља од мене – картко је прокоментарисао Марко Ћук.

Иначе, Војислав Јовановић је бивши ватерполиста, који је поникао у овом клубу, а почетком двехиљадитих година био је директор клуба. Тренутно је директор базена на Сланој бари и дугогодишњи је генерални секретар Ватерполо савеза Војводине.

– Због незадовољства резултатима мушке екипе и млађих категорија, делегати су ми указали поверење као вршиоцу дужности директора, док се не пронађе право решење – констатовао је Јовановић.

Како незванично сазнајемо синоћ је требало да се одржи и Управни одбор, па је за очекивати да ће ВК Војводина, највероватније, предузети неке радикалније мере.       

Г. М.

Stari Delfin
03.12.2022 • 15:05
Zar ovo nije upravnik bazena na Slanoj Bari?
Ako bude vodio klub kako vodi računa o bazenu, teške su godine pred vaterpolom u Novom Sadu
Kolja
04.12.2022 • 12:17
Mogu i ja da se vratim sada???
Sulc
04.12.2022 • 15:00
Evo i mene uskoro nazad
Stanoje
05.12.2022 • 12:21
Kada se sve vraca na staro, mogao bi i ja nazad
EUR/RSD 117.3380
Најновије вести