ВК Партизан: Износе се неистине које каљају углед клуба

Ватерполо клуб Партизан је пре два дана изгубио власништво над базенима СЦ Бањица, који су после 25 година поново у власништву општине Вождовац.
VK Partizan
Фото: Dnevnik.rs

Ватерполо клуб Партизан се огласио се званичним саопштењем поводом спора који има са Општином Вождовац око власништва над базеном на Бањици.

Саопштење црно-белих вам преносимо у целости:

Упорно покушавамо да објаснимо да је управа Партизана увек имала играче и спорт као приоритет. Партизан је један од најбољих клубова на свету у ватерполу. Осим тога ВК Партизан је на листи од пет најбољих клубова на свету у свим спортовима, а то је великим делом и зато што је управа Партизана увек радила све да створи најбоље могуће услове у задатом тренутку.

Партизанови успеси потврђују да драконске промене које општина предлаже нису ни случајно ни потребне, ни неопходне. Руководство Партизана чини огромне напоре да заједно са Општином изнађе најбоља решења, а пре свега у смислу одржавања нашег спорта на јавној сцени. И поред тога, Општина на врло ружан начин говори о ВК Партизан, истичући недостатке на најгори могући начин, представљајући исто као кривицу клуба. Нигде не слика, нити говори о напорима Партизана да унапреди простор који се издаје како би побољшао приход. Такође, потпуно је јасно да за сва та улагања у објекат Партизан нема помоћ са стране већ сам трпи реновирање поправке и одржавање објекта. Финансирање одржавања, поправке и нових улагања иде на терет ВК Партизан.

Боримо се тако да бисмо имали већи приход од закупа, не да бисмо се богатили као клуб већ да бисмо имали средстава да уложимо у поправку базена. Нити има потребе, нити икаквог повода за драстичним мерама, чиме се каља углед ВК Партизан. Управа Партизана ће наставити да ради у најбољем интересу играча. Управа се константно бори и ради на побољшању услова за играче и млађе категорије на начин који неће угрозити услове за играче ни у једном тренутку. Све се ради и планира темпом који своди стрес на играче на могући минимум.

Да је управи Партизана било дозвољено да укњижи своју имовину, која је судским одлукама неспорно Партизанова, на своје име, Партизан би био у стању да испуни планове који би битно поправили финансијску слику клуба и омогућили развој. Опет све се мора радити и урадити тако да се не угрози перформирање играча на домаћој и светској сцени и управа Партизана тако све и ради.

Партизан оштро демантује низ наведених оптужби и неистина изнесених на рачун клуба, наводи се у саопштењу ВК Партизан.

EUR/RSD 117.7191
Најновије вести