Регионална А2 лига: Војводину победа води у бараж

Цело лигашко такмичење у Регионалној А2 лиги за Војводину се свело на једну утакмицу, од које им зависи да ли ће као другопласирани у бараж за попуну А1 лиге или не.
radoslav filipovic FB--4286 (1)
Фото: Радослав Филиповић, фото: Дневник (Ф. Бакић)
 
За то им је потребна победа у последњем, 18. колу, против Соласира у Шибенику. Утакмица се игра у суботу од 21 час. Тешко, али не и недостижно. Иако целу сезону кубуре с повредама и играју са десетак играча у ротацији Новосађани не желе да се предају унапред. Зато су у Шибеник отпутовали само с једним циљем – победа. Шибенчанима ова утакмица резултатски ништа не доноси, али жељни су реванша Војводини за пораз у Новом Саду, јер сматрају да су у том дуелу били оштећени. Тако мисли и тренер Новосађана Дарко Билић.
"Соларис ће играти растерећено, за разлику од нас којима треба победа. Очекује нас изузетно тешка утакмица, јер се они неће предати, напротив тражиће реванш. Шибенчани су се појачали у другом делу сезоне и код куће дају и више од 100 посто. Ми морамо да изађемо из кризе у коју смо запали у поселдњих неколико мечева, нарочито у дуелима са Ваљевом и Медвешчаком. Морамо пронаћи праву игру којом ћемо моћи да парирамо Соларису, како би се из Шибеника вратили с бодовима", казао је Билић.
Оно што радује је да се од повреде опоравио први голман Радослав  Филиповић и да је спреман за важну утакмицу.
"Улог је велики, а тиме и мотив. Екипа Солариса је одлична, а и они ће бити мотивисани, нарочито због онога што се десило у Новом Саду када им је досуђен бруталити. Они сматрају да су у тој утакмици били оштећени. Можда ће и судије бити на њиховој страни, али ми не смемо на то да гледамо, већ да се усредсредимо на нашу игру како бисмо извојевали победу", истакао је Филиповић.
И Драгољуб Рогач каже да екипа ову утакмицу дочекује максимално мотивисана. 
"У прошлом колу смо имали кикс против Медвешчака и одиграли смо с њима нерешено, тако да нам је ова победа неопходна. Улазимо у дуел са Соларисом с огромном жељом да одиграмо што боље. Меч ће бити јако тежак, јер ће се они снажно борити без обзира што им резултат ништа не значи, како би нам се реванширали за пораз у Новом Саду (7:15)", рекао је Рогач.
Г. Маленовић

Програм

Субота

Регионална А1 лига
Младост – ПОШК (18)
Јадран (ХН) – Приморје (19)
Југ – Морнар (19)
Приморац – Будва (20)

Регионална А2 лига

Медвешчак – Наис (19.45)
Шабац – Задар (20)
Соларис – Војводина (21)
EUR/RSD 117.7502
Најновије вести